Προγραμματισμένη συνάντηση με Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

  • Αρχική
  • Προγραμματισμένη συνάντηση με Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
Προγραμματισμένη συνάντηση με Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ HCFA TEAM 22 Οκτωβρίου, 2017

Προγραμματισμένη συνάντηση με Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

Πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένο ραντεβού των εκπροσώπων μας Δημήτρη Κοντοπίδη και Κωσταντίνο Σταρδέλη με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γεωργακόπουλο και την κ. Κανή, προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ). Η συζήτηση που διήρκησε σχεδόν μια ώρα περιλάμβανε τα παρακάτω προγραμματισμένα θέματα για  τα οποία είχε ζητηθεί η συνδρομή των ίδιων των ασθενών μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολόγιο

 

 

 

Προγραμματισμένη συνάντηση με Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

Αγαπητοί γονείς και ασθενείς,

Στις 29.08.2017 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένο ραντεβού των εκπροσώπων μας Δημήτρη Κοντοπίδη και Κωσταντίνο Σταρδέλη με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γεωργακόπουλο και την κ. Κανή, προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ). Η συζήτηση που διήρκησε σχεδόν μια ώρα περιλάμβανε τα παρακάτω προγραμματισμένα θέματα για  τα οποία είχε ζητηθεί η συνδρομή των ίδιων των ασθενών μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολόγιο (εδώ) στις 23.08.2017.

  • – Διαθεσιμότητα ORKAMBI/ΚΑLYDECO
  • – Συνταγογράφιση συμπληρωμάτων διατροφής/βιταμινών
  • – Επίδομα αεροθεραπείας
  • – Αποζημίωση και αριθμός συνεδριών φυσιοθεραπείας

Αναφορικά με

  • – την διαθεσιμότητα ORKAMBI/ΚΑLYDECO επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη σε άμεσες πληρωμές εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ ενώ επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα καταγραφής των σχετικών προβλημάτων με σκοπό τον τεκμηριωμένο εντοπισμό του προβλήματος απρόσκοπτης πρόσβασης από τον ασθενή (ημερομηνίες, υποκαταστήματα κλπ)  Συζητήθηκε ακόμη για πρώτη φορά η διερεύνηση της διαπραγμάτευσης της τιμή με την φαρμακευτική εταιρία για απευθείας εισαγωγή και αποζημίωση μέσω ΕΟΠΥΥ.   Δεσμευτήκαμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση με στοιχεία που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά  και  διαθέτουμε μέσω της συνεργασία μας με τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Κ.Ι. αλλά και τους υπόλοιπους εθνικούς Συλλόγους Κ.Ι. της Ευρώπης.
  • – την αποζημίωση των βιταμινών MVWαναμένεται η τελική απάντηση σχετικά με την νέα τιμή που έχει δώσει η προμηθεύτρια εταιρεία ύστερα από την σχετική έρευνα και διαπραγματεύσεις.
  • – το επίδομα αεροθεραπείας αναφέρθηκε ότι θα έπρεπε να ισχύει μόνο για αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και θα διευθετηθεί με νέα κριτήρια στον νέο κανονισμό αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ όπου πλέον θα γίνεται τμηματικά ανά κατηγορία σκευασμάτων και παθήσεων
  • – την αποζημίωση συνεδριών φυσιοθεραπείας όπως έχει ζητηθεί και σε όλα μας τα αιτήματα τα 2 τελευταία  χρόνια πρόκειται να αποζημιώνονται 4 συνεδρίες ανά μήνα, για 12 μήνες. Μέχρι την σχετική ανακοίνωση του νέου κανονισμού ΕΟΠΠΥ θα μπορούν οι θεράποντες ιατροί να συνυπογραφούν ειδική γνωμάτευση για 4*12 συνεδρίες ετησίως και να εγκρίνεται η αποζημίωση τους μέσωτου Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιου(ΑΥΣ). Στον ίδιο νέο κανονισμό του ΕΟΠΠΥ που αναμένεται μέχρι τέλος του έτους περιλαμβάνεται η αποζημίωση νεφελοποιτών νέας γενιάς , που διεκδικούμε με αίτημά μας τα τελευταία 3 χρόνια όπου και μειώσαμε την τιμή διάθεσης στην Ελλάδα μέσω κεντρικής συμφωνίας της Pari (πχ 800 ευρώ για e-flow)

Η συνάντηση μας έχει ανανεωθεί αφού συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες και προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.