Σε συνέχεια της επικοινωνίας του Συλλόγου μας με τους αρμόδιους φορείς, δημοσιεύτηκε μόλις χθες η εγκύκλιος της Α.Α.Δ.Ε. για την εφαρμογή του νέου Νόμου περί απαλλαγής των τελών κυκλοφορίας και ταξινόμησης για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της Προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου του Υπουργείου Υγείας, Καθηγήτριας κα Θεοδωρίδου Μαρίας, στις αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσειο εμβολιασμός της Ομάδας Α’ ανεξαρτήτως ηλικίας, στην οποία ανήκουν η Κυστική Ίνωση και η Μεταμόσχευση.

Η πρόσβαση στη βέλτιστη φροντίδα και στις θεραπείες για όλους τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση στην Ευρώπη ήταν πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος του έργου του Πανευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe. Γι' αυτό τον λόγο το CF Europe σε συνεργασία με το CF Trust ανέπτυξαν την έρευνα “Access2Meds”, η οποία θα καταγράψει την πρόσβαση σε φάρμακα και φροντίδα που έχουν οι ασθενείς με ΚΙ σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. 

Με βάση τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας (Δ12α/ΓΠοικ.3109/48/21-1-2021) ξεκίνησε σήμερα η χορήγηση των Δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ για το έτος 2021. Τα Δελτία Μετακίνησης ΑΜΕΑ παρέχουν το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ.

«Ο Δημήτρης Κοντοπίδης εκλέχθηκε ως Νέος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe. Η εκλογή ενός ασθενή από Βαλκανική χώρα, σε ηγετική θέση του Δ.Σ. του CF Europe, είναι ένα δυνατό μήνυμα, με τους ασθενείς να βρίσκονται στο κέντρο των διεκδικήσεων για την Κυστική Ίνωση. Μετά την επιτυχή έναρξη της πρόσβασης στην επαναστατική θεραπεία του «Kaftrio» στην Ελλάδα, συνεχίζει να διεκδικεί ισότιμη πρόσβαση και σε άλλες χώρες, αποδεικνύοντας ότι οι ίδιοι οι ασθενείς μπορούν να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην χάραξη πολιτικής Υγείας.»

Σελίδα 1 από 43