Σωτηρία

Σωτηρία HCFA TEAM 6 Δεκεμβρίου, 2014

Σωτηρία

2012

Το τμήμα της κυστική ίνωσης σταμάτησε να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2012. Περίπου 40 ενήλικες ασθενείς παρακολουθούνταν από τους γιατρούς κ. Γεωργία Περπάντη και κ. Ελένη Πούλιου.
Ας σημειωθεί ότι η διοίκηση είχε αποδυναμώσει το τμήμα αφήνοντας την 10η κλινική όπου υπαγόταν το τμήμα Κ.Ι. στελεχωμένη μόνο με 2 γιατρούς, την κ. Ελένη Πούλιου και την κ. Γεωργία Περπάντη, οι οποίες εκτός την παρακολούθηση και την νοσηλεία των ασθενών με κυστική ίνωση, είχαν υπ’ ευθύνη τους όλη την κλινική. Η κλινική αρχικά ήταν στελεχωμένη από 4 γιατρούς επιπλέον. Όπως ήταν αναμενόμενο η κ. Ελένη Πούλιου αναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα, ενώ είχε αρχικά σκοπό να παραμείνει κάποια χρόνια ακόμη στην υπηρεσία και έπειτα ακολούθησε και η κ. Γεωργία Περπάντη (προσωποπαγής θέση για την Κ.Ι.) με την παραίτησή της τον Αύγουστο.

Είναι πλέον εμφανές ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθούσε επανειλημμένως εδώ και 3 χρόνια να διαλύσει το τμήμα, αφού κάποια στιγμή στο παρελθόν οι ασθενείς καλέστηκαν να πάρουν τους ιατρικούς τους φακέλους. Με πολλές προσπάθειες ασθενών είχαν καταφέρει να μείνει ανοιχτό το τμήμα μέχρι τον Αύγουστο του 2012 όπου και τελικά έκλεισε το τμήμα. Παρά την διαβεβαίωση τον Απρίλιο από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη αλλά και της καινούργιας Διοίκησης (Υποδιοικητής κ. Στεφάνου) ότι θα παρέμενε ανοιχτό και σε λειτουργία, μέχρι να φτιαχτεί ανεξάρτητο κέντρο ικανό για τις ανάγκες των ασθενών.
Στην κλινική οι ασθενείς νοσηλεύονταν σε 3 μονόκλινους θαλάμους αποκλειστικούς για κυστική ίνωση με νοσηλεύτρια που κρατούσε αρχείο των ασθενών και εξυπηρετούσε αποκλειστικά τους ασθενείς με Κ.Ι. Επίσης υπήρχαν 3 εξεταστήρια αποκλειστικά για τους ασθενείς με κυστική ίνωση.