“Νεότερες Εξελίξεις στην Ινώδη Κυστική Νόσο στον Τομέα της Φυσικοθεραπείας, Άσκησης & Διατροφής”

  • Αρχική
  • “Νεότερες Εξελίξεις στην Ινώδη Κυστική Νόσο στον Τομέα της Φυσικοθεραπείας, Άσκησης & Διατροφής”
“Νεότερες Εξελίξεις στην Ινώδη Κυστική Νόσο στον Τομέα της Φυσικοθεραπείας, Άσκησης & Διατροφής” HCFA TEAM 25 Μαΐου, 2015

“Νεότερες Εξελίξεις στην Ινώδη Κυστική Νόσο στον Τομέα της Φυσικοθεραπείας, Άσκησης & Διατροφής”

Ημερίδα για τις νέες εξελίξεις στην κυστική ίνωση με την υποστήριξη του Aegean College.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής, ο επιστημονικός συνεργάτης του κ. Β. Αυγουλάς και οι ηθοποιοί Μ. Κωστής και Α. Κωνσταντινίδης, αρωγοί στην προσπάθεια των ασθενών με Κυστική Ίνωση “κάθε ανάσα ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά μας”

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και ώρα 10.00-13.00, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Aegean College και της Ελληνικής Εταιρείας Ινωδών Κυστικών Παθήσεων και του Aegean College, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μονοήμερη ημερίδα με θέμα “Κυστική Ίνωση: Νεότερες εξελίξεις στην Κυστική Ίνωση στον τομέα της Φυσικοθεραπείας – Άσκησης – Διατροφής”, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μαιών και Μαιευτήρων Αθηνών.

Η άσκηση και η φυσικοθεραπεία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στην αντιμετώπιση των ασθενών με Κυστική Ίνωση. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν της ενημέρωσης και εκπαίδευσης ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ενημέρωσης των φοιτητών και των επαγγελματιών υγείας – ειδικοτήτων που ασχολούνται με την Κυστική Ίνωση όπως φυσικοθεραπευτές, διαιτολόγοι κ.α.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι παρευρισκόμενοι και οι πολίτες της Αθήνας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κληρονομική αυτή νόσο μέσα από το ειδικό περίπτερο που λειτούργησε στο Aegean College.

Η Ημερίδα, η οποία υποστηρίχθηκε από τον Σύλλογο Μαιών και Μαιευτήρων Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου:

-Η κα. Λούκου, Παιδίατρος – Παιδοπνευμονολόγος, Διευθύντρια του Τμήματος Κυστικής Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”
-Κυρία Β. Καραπατούσα, φυσιοθεραπεύτρια.
-Κυρία Ν. Καλαφάτη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Κυρία Μ. Βαρσάκη, BSc Φυσικοθεραπείας, απόφοιτος του Aegean College.
-Ο κ. Δ. Κοντοπίδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.

Αναλύθηκαν οι ακόλουθες ενότητες:

Πρόσφατες εξελίξεις στην άσκηση και τη φυσιοθεραπεία

Νέες εξελίξεις στην άσκηση και τη φυσικοθεραπεία, νέες εξελίξεις στην άσκηση και την αποκατάσταση και νέες εξελίξεις στη διατροφή

Την ομιλία προλόγισε ο ηθοποιός Μ. Κωστής.

Δέσμευση της Ελληνικής Εταιρείας Κυστικής Ίνωσης είναι η συνέχιση της συνεργασίας τόσο με το Aegean College όσο και με τα αντίστοιχα ιδρύματα με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των φοιτητών και των επαγγελματιών υγείας που σχετίζονται με την Κυστική Ίνωση. Το επόμενο διάστημα οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός δικτύου εξειδικευμένων φυσικοθεραπευτών, διαιτολόγων καθώς η εξατομικευμένη άσκηση, η εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία και η διατροφή αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στη θεραπεία των ασθενών με Κυστική Ίνωση.