Συνέδριο “Ask the experts” HCFA-TEAM 20 Νοεμβρίου, 2016

Συνέδριο “Ask the experts”

Εγκαινιάστηκε φέτος η σειρά ετήσιων Ημερίδων “ask the experts”. Με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων κέντρων αλλά και της επιστημονικής κοινότητας της Κυστικής Ίνωσης της χώρας μας, διαμορφώνονται κάθε χρονιά διαφορές θεματικές ενότητες Η ειδική θεματική ενότητα φέτος περιλάμβανε παρουσιάσεις σχετικά με τη διατροφή, το διαβήτης, το γαστρεντερικό  & ανώτερο αναπνευστικό, ενώ παρουσιάστηκε και μια καινοτόμα εφαρμογή διαχείρισης της νόσου μέσω κινητού, το MyCyFAPP.

Στους χαιρετισμούς παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Σισμανογλείου κ. Κουταλάς και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Ζωηρού, με την δέσμευσή τους για την συνεχή υποστήριξη των ασθενών με Κυστική Ίνωση. Είναι στα συγκεκριμένα νοσοκομεία όπου στεγάζονται τα μεγαλύτερα κέντρα ενηλίκων και παιδιών αντίστοιχα στην χώρα μας. Συγκινητική ήταν και η στιγμή αποχαιρετισμού του Διευθυντή της Μονάδας ΚΙ ενηλίκων κ. Ιγγλέζου λόγω συνταξιοδότησης, ύστερα από 23 χρόνια καθοριστικής προσφοράς στην κοινότητα της κυστικής ίνωσης. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου με διαδραστικές ερωτήσεις μέσω livestreaming, δίνοντας την έναρξη για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα που ξεκινάει από Δευτέρα 21-27 Νοεμβρίου.

 

Ο κος Ιγγλέζος, Διευθυντής ΕΣΥ, Πνευμονολόγος, σε μία συγκινητική στιγμή αποχαιρετισμού που οργανώθηκε από τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.

Σε στρογγυλό τραπέζι που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια της Ημερίδα συζητήθηκε η ανάπτυξη των μονάδων ΚΙ. Από αριστερά οι γιατροί κα Α. Πετροχείλου, Ε. Χατζηαγόρου, Φ. Διαμαντέα, Ι. Τσανάκας

Ο Διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κος Κουταλάς παρευρέθηκε για να απευθύνει χαιρετισμό και να στηρίξει την Ημερίδα.

Η Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, κα Ζωηρού παρευρέθηκε στην Ημερίδα για να απευθύνει χαιρετισμό.

Η πνευμονολόγος κα Φιλία Διαμαντέα, Διευθύντρια ΕΣΥ (Μονάδα Κυστικής Ίνωσης ενηλίκων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου) αναλύει τη σημασία της τακτικής παρακολούθησης του ασθενούς.

 

Η γιατρός κα Ελπίδα Χατζηαγόρου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας στο ΑΠΘ (Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) ενημερώνει τους συνέδρους για τα νεότερα εισπνεόμενα αντιβιοτικά και τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό registry.

Στο στρογγυλό τραπέζι για τη διατροφή, το διαβήτης και τις επιπλοκές στο γαστρεντερικό σύστημα στην Κυστική Ίνωση οι γιατροί και οι διατροφολόγοι δέχτηκαν ερωτήσεις από ασθενείς και επιστήμονες υγείας.

 

 

Το καινοτόμο MyCyFAPP, εργαλείο για τη διαχείριση της νόσου στα χέρια του ασθενούς, παρουσιάστηκε στην Ημερίδα της Κυστικής Ίνωσης.