ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΜΟΝΑΔΑ Κ.Ι. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

  • Αρχική
  • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΜΟΝΑΔΑ Κ.Ι. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΜΟΝΑΔΑ Κ.Ι. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ HCFA TEAM 17 Μαρτίου, 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΜΟΝΑΔΑ Κ.Ι. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

Μονάδα Κ.Ι. Ιπποκρατείου:

Αγαπητοί ασθενείς και γονείς, σε συνεννόηση με τους γιατρούς μας σας ενημερώνουμε για κάποιες βασικές οδηγίες προφύλαξης από τον κοροναϊό με βάση τις νεώτερες εξελίξεις:

 

 

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ Κ.Ι.

ΜΟΝΑΔΑ Κ.Ι. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Οι ασθενείς που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, θα  επικοινωνούν με τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης του Ιπποκρατείου (2310892435), προκειμένου να γίνει συνεννόηση για την αναγκαιότητα της επίσκεψης ή την αναβολή του προγραμματισμένου ραντεβού. Καλό είναι να αποφεύγεται η επίσκεψη στο νοσοκομείο εκτός και αν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος. Κάθε δύο εβδομάδες περίπου θα επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί σας η νοσηλεύτρια ή η φυσικοθεραπεύτρια της Μονάδας / ΠΚΟΝ για ενημέρωση της τρέχουσας κατάστασης.

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Σε περίπτωση ύποπτων συμπτωμάτων (πχ. αύξηση του βήχα, πυρετός) επικοινωνήστε άμεσα τηλεφωνικά με τους γιατρούς της Μονάδας (2310892435).

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ
Είναι σημαντικό κατά τις επόμενες εβδομάδες να περιορίζονται οι επισκέψεις στο νοσοκομείο στις απαραίτητες, να αποφεύγονται οι χώροι όπου υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, αν είναι δυνατόν να παραμένουν στο σπίτι και να τηρούνται οι κανόνες της ατομικής υγιεινής. 

Να γίνεται καθημερινή φυσικοθεραπεία και αν είναι δυνατόν και άσκηση και να λαμβάνουν ανελλιπώς τη χρόνια φαρμακευτική αγωγή, ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
Σχετικά με την συνταγογράφηση των φαρμάκων μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τη Μονάδα (2310892435), ή να στέλνετε email (pedresp.gpaid@gmail.com). Όσοι διαμένουν στο νομό Θεσσαλονίκης θα έρχονται στο νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβουν τις συνταγές ή τις γνωματεύσεις κατόπιν συνεννόησης. Οι διαμένοντες εκτός νομού Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις συνταγές κατόπιν συνεννόησης με courier μια φορά την εβδομάδα (οι Courier απαγορεύεται να εισέρχονται στο Νοσοκομείο και χρειάζεται να κατεβαίνει η νοσηλεύτρια στην είσοδο για την αποστολή). Επίσης οι συγγενείς των ασθενών που θα έρχονται για τις συνταγές / γνωματεύσεις θα είναι σε επαφή μόνο με την γραμματεία και δεν θα εισέρχονται εντός της Κλινικής / Μονάδας.