Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2020 – “Απεριόριστη Ανάσα Breath without Borders” στη Βουλή των Ελλήνων HCFA-TEAM 13 Νοεμβρίου, 2020

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2020 – “Απεριόριστη Ανάσα Breath without Borders” στη Βουλή των Ελλήνων

Background55

Απεριόριστη Ανάσα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 15-21 Νοεμβρίου 2020

Απεριόριστη Ανάσα ζητούν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση εγκαινιάζοντας τη νέα τους πολυεπίπεδη καμπάνια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης, στις 15-21 Νοεμβρίου 2020. 

 

Οι δράσεις στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Eβδομάδας Κυστικής Ίνωσης για το 2020 ξεκινούν με τον φωτισμό της Βουλής με ένα διπλό σύνθημα:

  • Breath without Borders
  • Πρόκειται για την ευρωπαϊκή καμπάνια που συνοψίζει την προσπάθεια των ασθενών με Κυστική Ίνωση για ισότιμη πρόσβαση χωρίς σύνορα στην Ευρώπη στις θεραπείες και στις παροχές Υγείας που θα ενδυναμώσουν την ανάσα τους. Ήταν η πρόταση και πρωτοβουλία του εκπροσώπου της Ελλάδας, Δημήτρη Κοντοπίδη, ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συλλόγου CF Europe, που έχει σκοπό να συμβάλει με κάθε μέσο στην βελτίωση του επιπέδου περίθαλψης των ασθενών με Κ.Ι. στις χώρες των Βαλκανίων αλλά και σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

  • Απεριόριστη Ανάσα
  • Είναι το 2ο σύνθημα στο κτήριο της Βουλής, που εκφράζει την εθνική προσπάθεια των ασθενών με Κυστική Ίνωση στην χώρα μας σε πολλά επίπεδα: στην ανάπτυξη μεταμοσχεύσεων πνεύμονα, στην ισότιμη και άμεση πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες, στην αυτοδιαχείριση της νόσου και βελτίωση των μονάδων Κ.Ι. και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Παρακολουθείστε το σύνολο των δράσεων της καμπάνιας «Απεριόριστη Ανάσα», που θα ακολουθήσουν καθ’όλη την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης: 

– στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης www.cysticfibrosis.gr

– στην σελίδα στο facebook εδώ