Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2020 – “Απεριόριστη Ανάσα με Δωρεάν Ατομικά Σπιρόμετρα”

  • Αρχική
  • Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2020 – “Απεριόριστη Ανάσα με Δωρεάν Ατομικά Σπιρόμετρα”
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2020 – “Απεριόριστη Ανάσα με Δωρεάν Ατομικά Σπιρόμετρα” HCFA TEAM 16 Νοεμβρίου, 2020

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2020 – “Απεριόριστη Ανάσα με Δωρεάν Ατομικά Σπιρόμετρα”

Spirometra F

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΝΑΣΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΑ 

Στα πλαίσια της πολυεπίπεδης καμπάνιας «Απεριόριστη ανάσα», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης πήρε την πρωτοβουλία και εξασφάλισε μέσω δωρεών 170 ατομικά σπιρόμετρα. Πρόκειται για συσκευές παρακολούθησης της αναπνευστικής λειτουργίας που θα βοηθήσουν στην αυτοδιαχείριση της πάθησης των ασθενών με Κυστική Ίνωση με ταυτόχρονη προστασία τους από τις επισκέψεις στα νοσοκομεία στον καιρό της πανδημίας.

Η εξέταση της σπιρομέτρησης στο νοσοκομείο είναι μέρος της τακτικής παρακολούθησης της αναπνευστικής λειτουργίας των ασθενών με Κυστική Ίνωση από τον θεράποντα ιατρό, καθώς το όργανο που καταστρέφεται πρώτο είναι ο πνεύμονας, ενώ η συχνή παρακολούθηση είναι ακόμη πιο σημαντική για τους επιβαρυμενους ασθενείς με αναπνευστική ανεπάρκεια. Πλέον λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι επισκέψεις των ασθενών στα νοσοκομεία πρέπει να αποφεύγονται με κάθε τρόπο και η εξέταση της σπιρομέτρησης θα μπορεί να γίνεται απομακρυσμένα από το σπίτι του ασθενή με τη χρήση του ατομικού σπιρόμετρου, όπως γίνεται σε πολλά κέντρα Κ.Ι. του εξωτερικού.

Τα συγκεκριμένα ατομικά σπιρόμετρα Spirobank Smart της ευρέως προτεινόμενης και αξιόπιστης εταιρείας MIR, σχεδιάστηκαν και διατίθενται σε οργανισμούς για την κάλυψη των αναγκών της απομακρυσμένης, αυτοδιαχείρισης της νόσου. Οι προδιαγραφές τους έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από την επιστημονική κοινότητα Κυστικής Ίνωσης, ενώ τα συγκεκριμένα σπιρόμετρα τα χορήγησε πρόσφατα σε αντίστοιχη πρωτοβουλία και το Cystic Fibrosis Foundation της Αμερικής σε ασθενείς του.

Θερμές ευχαριστίες στους δωρητές για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη τους:

  • Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση 
  • Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου “ΑΙΓΕΑΣ”
  • Ανώνυμη Δωρήτρια 
  • Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Humane”

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμβάλλει περαιτέρω,

στην υποστήριξη των αναγκών των περισσότερων από 600 καταγεγραμμένων ασθενών με Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα,  μπορεί να επικοινωνήσει με το email: cysticfibrosis.gr@gmail.com ή να καταθέσει δωρεά/συνδρομή στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

IBAN: GR 7401101780000017829600521

Αριθμός Λογαριασμού: 178/296005-21

Δικαιούχος: Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο 

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί στα μέλη του Συλλόγου ο τρόπος παραλαβής των σπιρομέτρων. Η εγγραφή ως μέλος στον Σύλλογο είναι δωρεάν, με αποστολή της φόρμας εγγραφής (εδώ) και αποστολή της με email στο cysticfibrosis.gr@gmail.com