Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2021 – Διαδικτυακή Ημερίδα «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον»

  • Αρχική
  • Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2021 – Διαδικτυακή Ημερίδα «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον»
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2021 – Διαδικτυακή Ημερίδα «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον» HCFA TEAM 23 Νοεμβρίου, 2021

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2021 – Διαδικτυακή Ημερίδα «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον»

imerida 2021 F

 

 

imerida 2021 F

23/11/2021

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2021

Διαδικτυακή Ημερίδα «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον»

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης σας προσκαλεί στη Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον», που διοργανώνει αυτήν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 18.00, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης (15-21 Νοεμβρίου).

Οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση στη χώρα μας καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις στο άμεσο μέλλον, στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον της μετά-covid εποχής. Παράλληλα, η έλευση καινοτόμων θεραπειών και η προοπτική μεταμόσχευσης πνεύμονα, που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν άπιαστο όνειρο για τους πάσχοντες από Κυστική Ίνωση, δίνει νέες ελπίδες στους ασθενείς και τις οικογένειες τους.  

 

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες που θα πλαισιώσουν την Ημερίδα, καλούνται να δώσουν, μεταξύ άλλων, απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: 

Ποιά είναι τα δεδομένα της παρακολούθησης των ασθενών με Κυστική Ίνωση στη μετά-COVID εποχή; 

Ποιές είναι οι νέες θεραπείες για την Κυστική Ίνωση και ποιά η επίδρασή τους στους ασθενείς; 

Ποιές οι εξελίξεις στις μεταμοσχεύσεις πνεύμονα στη χώρα μας; 

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν και ειδικά θέματα που αφορούν τους ασθενείς, όπως φυσικοθεραπεία, άσκηση, διατροφή και ψυχολογικές παράμετροι της νόσου, από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας. 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλίες εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, που θα περιγράψουν τις εμπειρίες τους και τον αγώνα που δίνουν για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες μιας σοβαρής νόσου, αλλά και τις προσπάθειές τους για βελτίωση των συνθηκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό.  

Για να κάνετε εγγραφή και να παρακολουθήσετε την Ημερίδα, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ

Η Ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος. Επίσημος Χορηγός της Ημερίδας είναι η εταιρεία Vertex. 

 

Agenda