Προσωπικός γιατρός: εγγραφή & παραπομπές στον ειδικό γιατρό για χρόνια νοσήματα HCFA-TEAM 14 Σεπτεμβρίου, 2022

Προσωπικός γιατρός: εγγραφή & παραπομπές στον ειδικό γιατρό για χρόνια νοσήματα

proswpikos giatros F

Από την 1η Οκτωβρίου 2022 αυξημένο ποσοστό συμμετοχής σε εργαστηριακές, διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα θα έχουν όσοι δεν γραφτούν στον προσωπικό γιατρό, ενώ για τα χρόνια νοσήματα ο προσωπικός γιατρός θα παραπέμπει τους ασθενείς στον ειδικό γιατρό για το σύνολο των απαιτούμενων επισκέψεων.

 proswpikos giatros F

 

14/9/2022

 

Προσωπικός γιατρός: εγγραφή & παραπομπές στον ειδικό γιατρό για χρόνια νοσήματα

 

Από τους προηγούμενους μήνες έχει ξεκινήσει η εγγραφή στον προσωπικό γιατρό για όλους τους πολίτες άνω των 16 ετών. Η εγγραφή στον προσωπικό γιατρό δεν είναι υποχρεωτική. Αυξημένο ποσοστό συμμετοχής σε εργαστηριακές, διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα θα έχουν οι μη εγγεγραμμένοι στον προσωπικό γιατρό από 1η Οκτωβρίου 2022.

 

Για τα χρόνια νοσήματα ο προσωπικός γιατρός θα παραπέμπει τους ασθενείς στον ειδικό γιατρό για το σύνολο των απαιτούμενων επισκέψεων με έναρξη την ημερομηνία έκδοσης της παραπομπής και με ισχύ 12 μηνών, ενώ για τα επείγοντα περιστατικά δεν θα απαιτείται παραπομπή και θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται στις δημόσιες δομές υγείας.

 

Η εγγραφή στον προσωπικό γιατρό μπορεί να γίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εδώ ή σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας της ΠΦΥ ή στο φαρμακείο της γειτονιάς. Για όσους είναι ανήλικοι η εγγραφή πραγματοποιείται από τους γονείς ή όποιον ασκεί γονική μέριμνα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον προσωπικό γιατρό θα ενημερώσουμε αναλυτικά τα μέλη μας στο μηνιαίο διαδικτυακό coffee break του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (προσεχώς θα ανακοινωθεί ημέρα και ώρα).