Εθνική Πύλη Αναπηρίας με ψηφιακά ΚΕΠΑ & Κάρτα αναπηρίας

  • Αρχική
  • Εθνική Πύλη Αναπηρίας με ψηφιακά ΚΕΠΑ & Κάρτα αναπηρίας
Εθνική Πύλη Αναπηρίας με ψηφιακά ΚΕΠΑ & Κάρτα αναπηρίας HCFA TEAM 9 Οκτωβρίου, 2022

Εθνική Πύλη Αναπηρίας με ψηφιακά ΚΕΠΑ & Κάρτα αναπηρίας

psifiaka KEPA F

Από τη 1η Νοεμβρίου ενεργοποιούνται σταδιακά όλες οι λειτουργίες της ψηφιακής πλατφόρμας “Εθνική Πύλη Αναπηρίας” με τα ψηφιακά ΚΕΠΑ και την Κάρτα αναπηρίας.

 

10/10/2022

 Εθνική Πύλη Αναπηρίας από 1η Νοεμβρίου

Ψηφιακά ΚΕΠΑ & Κάρτα αναπηρίας

 

Από τη 1η Νοεμβρίου ενεργοποιούνται σταδιακά όλες οι λειτουργίες της ψηφιακής πλατφόρμας “Εθνική Πύλη Αναπηρίας” https://epan.gov.gr/, που αφορά τα άτομα με αναπηρία. Η Πύλη θα λειτουργεί και ως κέντρο πληροφόρησης για τις παροχές και τις διευκολύνσεις που δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία. 

Μέσω της νέας Εθνικής Πύλης Αναπηρίας θα μπορούμε να υποβάλλουμε ψηφιακά αίτημα για αξιολόγηση και πιστοποίηση αναπηρίας στα ψηφιακά ΚΕΠΑ κάνοντας login με τους κωδικούς taxisnet, αναγράφοντας αρχικά τον ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ και κατόπιν τα προσωπικά στοιχεία αναφέροντας ποια είναι η συγκεκριμένη νόσος και αφού την υποβάλουμε θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή της αίτησης. Επίσης θα μπορούμε να πληροφορούμαστε για τις διαθέσιμες συνταξιοδοτικές, επιδοματικές, κοινωνικές και οικονομικές παροχές.

Τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ θα χορηγούν ενιαία γνωμάτευση αναπηρίας για σύνταξη ή για επιδόματα, ενώ καταργείται η υποχρεωτική επανεξέταση για επιβεβαίωση αναπηρίας σε μη αναστρέψιμες ασθένειες, αλλά και το παράβολο των 46ευρώ για την πιστοποίηση της αναπηρίας. Επίσης το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει αναμόρφωση του Ειδικού Σώματος Ιατρών ΚΕΠΑ με την ένταξη νέων ιατρών και από τον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα από 1η Νοεμβρίου θα δρομολογηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα και η ενεργοποίηση της κάρτας αναπηρίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση που αφορά τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμμή εξυπηρέτησης 1555 ή να υποβάλλετε ηλεκτρονικό ερώτημα στην ιστοσελίδα 1555.gov.gr

Eδώ θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή της αίτησης σας στα ψηφιακά ΚΕΠΑ, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε το Ν.4961/2022.