Onassis Health Day 2023

Onassis Health Day 2023 HCFA TEAM 22 Φεβρουαρίου, 2023

Onassis Health Day 2023

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας Άννα Σπίνου (Πρόεδρος) και Μάρω Γούναρη (Γενική Διευθύντρια) εκπροσώπησαν τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση στην εκδήλωση “Onassis Health Day 2023- Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο: 30 χρόνια Καινοτομίας για τον Άνθρωπο” και στην ημερίδα «Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων».

 
Η εκδήλωση “Onassis Health Day 2023- Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο: 30 χρόνια Καινοτομίας για τον Άνθρωπο”, διοργανώθηκε από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), το Ίδρυμα Ωνάση / Onassis Foundation και το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση στην Κεντρική της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023. Στη φετινή τρίτη διοργάνωση του Onassis Health Day επιστήμονες του χώρου της Υγείας συζήτησαν για τις μεταμοσχεύσεις, αλλά και τα σχέδια της επόμενης ημέρας με την άφιξη του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου το 2024.
Η ημερίδα «Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
 
Με την ευκαιρία της βράβευσης από το Υπουργείο Υγείας των τριών Μονάδων Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, ΓΝΘ Ιπποκράτειο, ΓΝΑ Λαϊκό και Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), στην Ημερίδα παρουσιάστηκε το έργο των Μονάδων. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τις μεταμοσχεύσεις ενόψει του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τον εκσυγχρονισμό του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκαν επίσης η πορεία και οι προκλήσεις του Εθνικού Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Πνεύμονα από τον Επ. Υπεύθυνο Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Πνευμόνων ΩΚΚ, κ. Τσαγκάρη Ηρακλή, με Προεδρείο από τον Υπεύθυνο Καρδιοχειρουργό Μονάδος Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς-Πνευμόνων & Μηχανικής Υποστήριξης ΩΚΚ, κ. Χαμογεωργάκη Θεμιστοκλή και τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τομέα ΩΚΚ, κα Αντωνίου Θεοφανή. 
 

 

Ο Σύλλογος μας συνεχίζει τις ενέργειες του και τη συνεργασία του με τους επίσημους φορείς Υπουργείο Υγείας, ΩΚΚ, ΕΟΜ, Ίδρυμα Ωνάση και τους Συλλόγους ασθενών με πνευμονολογικά νοσήματα, όπως ο Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης “Πνεύμονες Ζωής” και η Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης και τον αγώνα για Απεριόριστη Ανάσα για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, αλλά και για κάθε ασθενή με πνευμονολογικό νόσημα που περιμένει τη 2η ευκαιρία για ζωή! Στόχος μας η έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση στη μεταμόσχευση πνευμόνων για όλους τους ασθενείς, αλλά και η εξασφάλιση των ευρωπαϊκών προτύπων παρακολούθησης για τους μεταμοσχευμένους ασθενείς μας.