Ημερίδα «Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων»

  • Αρχική
  • Ημερίδα «Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων»
Ημερίδα «Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων» HCFA TEAM 17 Μαρτίου, 2023

Ημερίδα «Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων»

H Γενική Διευθύντρια μας Μάρω Γούναρη εκπροσώπησε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης στην ημερίδα «Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων», που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

 

Με την ευκαιρία της βράβευσης από το Υπουργείο Υγείας των τριών Μονάδων Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, ΓΝΘ Ιπποκράτειο, ΓΝΑ Λαϊκό και Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), στην Ημερίδα παρουσιάστηκε το έργο των Μονάδων. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τις μεταμοσχεύσεις ενόψει του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τον εκσυγχρονισμό του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκαν επίσης η πορεία και οι προκλήσεις του Εθνικού Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Πνεύμονα από τον Επ. Υπεύθυνο Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Πνευμόνων ΩΚΚ, κ. Τσαγκάρη Ηρακλή, με Προεδρείο από τον Υπεύθυνο Καρδιοχειρουργό Μονάδος Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς-Πνευμόνων & Μηχανικής Υποστήριξης ΩΚΚ, κ. Χαμογεωργάκη Θεμιστοκλή και τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τομέα ΩΚΚ, κα Αντωνίου Θεοφανή.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης συνεχίζει τις ενέργειες του και τον αγώνα για Απεριόριστη Ανάσα για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση αλλά και για κάθε ασθενή με πνευμονολογικό νόσημα που περιμένει τη 2η ευκαιρία για ζωή!

#απεριόριστη_ανάσα_be_a_life_donor