Ενισχύεται το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με παιδίατρο

  • Αρχική
  • Ενισχύεται το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με παιδίατρο
Ενισχύεται το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με παιδίατρο HCFA TEAM 26 Μαρτίου, 2023

Ενισχύεται το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με παιδίατρο

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι προκηρύχθηκε η θέση για μόνιμο παιδίατρο Επιμελητή β’ με εμπειρία στην Κυστική Ίνωση για το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο, ώστε να μπορούν να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες των παιδιατρικών ασθενών μας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, την Αν. Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα-Mina Gaga και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των ασθενών με Κυστική Ίνωση. Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη ιατρό του Κέντρου Κ.Ι. του Ιπποκρατείου κα Ελπίδα Χατζηαγόρου για τις συνεχείς προσπάθειές για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη του Κέντρου και την υποστήριξη των ασθενών μας, καθώς και το Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη Δημήτριο, το Διοικητή του Ιπποκράτειου κ. Νικόλαο Αντωνάκη και τους Αναπλ. Διοικητές κ. Ταρασίδη Γιώργο και κ. Σαντρίνα Τιτοπούλου για την υποστήριξη και την αγάπη τους προς τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

Λόγω της σύνθετης κλινικής εικόνας και των σοβαρών επιπλοκών που εμφανίζουν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση, η αντιμετώπιση απαιτεί την τακτική παρακολούθησή τους σε οργανωμένα Κέντρα Κυστικής Ίνωσης με ομάδα που αποτελείται από τον ειδικό γιατρό της Κυστικής Ίνωσης (παιδοπνευμονολόγο ή πνευμονολόγο για ενήλικες), νοσηλευτή και φυσικοθεραπευτή, οι οποίοι συνεργάζονται με άλλες ειδικές ειδικότητες. Το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης της 3η Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΘ Ιπποκρατείου αποτελεί το Κέντρο Αναφοράς στην Ελλάδα για την διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση παιδιών με Κυστική Ίνωση, στην οποία παρακολουθούνται περίπου 150 παιδιά απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας. Ταυτόχρονα εκτός από το Ιπποκράτειο, περίπου 250 παιδιά παρακολουθούνται στο Κέντρο Κυστικής Ίνωσης της Αθήνας στο νοσοκομείο Παίδων- “Η Αγία Σοφία”, ενώ ένας μικρός αριθμός παιδιατρικών ασθενών παρακολουθείται σε ιατρεία Κ.Ι. στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης συνεχίζει να υποστηρίζει τα εξειδικευμένα Κέντρα Κυστικής Ίνωσης της χώρας μας. Σε συνεργασία με τους γιατρούς μας, την Επιστημονική Επιτροπή και την Πολιτεία συνεχίζουμε τις ενέργειες μας για περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των Κέντρων με στελέχωση από εξειδικευμένους ιατρούς από άλλες ειδικότητες, αλλά και ανάπτυξη των υποδομών και των εξωτερικών ιατρείων, έτσι ώστε όλοι οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση της χώρας μας να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα και εξειδικευμένη παρακολούθηση που απαιτείται για την αντιμετώπιση της νόσου.