Ικανοποιήθηκε το αίτημα για την πρόσληψη 2ου πνευμονολόγου στο Κέντρο Κ.Ι Παπανικολάου Θεσσαλονίκης

  • Αρχική
  • Ικανοποιήθηκε το αίτημα για την πρόσληψη 2ου πνευμονολόγου στο Κέντρο Κ.Ι Παπανικολάου Θεσσαλονίκης
Ικανοποιήθηκε το αίτημα για την πρόσληψη 2ου πνευμονολόγου στο Κέντρο Κ.Ι Παπανικολάου Θεσσαλονίκης HCFA TEAM 31 Μαρτίου, 2023

Ικανοποιήθηκε το αίτημα για την πρόσληψη 2ου πνευμονολόγου στο Κέντρο Κ.Ι Παπανικολάου Θεσσαλονίκης

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα του Συλλόγου μας για την ενίσχυση του Κέντρου Κυστικής Ίνωσης ενηλίκων του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης με 2ο μόνιμο πνευμονολόγο, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί το σύνολο των ενήλικων ασθενών μας απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από τον Έβρο ως την Ήπειρο. Η απόφαση της προκήρυξης πρόσληψης πνευμονολόγου επιμελητή Β’ με εμπειρία στην Κυστική Ίνωση για το νοσοκομείο Παπανικολάου αναρτήθηκε μόλις χθες στο Διαύγεια

Πρόκειται για το αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών του Συλλόγου μας σε συνεργασία με τα μέλη μας από τη Θεσσαλονίκη, την υπεύθυνη γιατρό του Κέντρου κα Μανίκα Κατερίνα και την Διοίκηση του Παπανικολάου, αλλά και της διαχρονικής συνεργασίας μας με το Υπουργείο  Υγείας, μετά από τις δεσμεύσεις της Αναπλ. Υπουργού Υγείας, κα Γκάγκα Μίνας και του Υπουργού Υγείας, κ. Πλεύρη Αθανάσιου για την ενίσχυση των Μονάδων ΚΙ ενηλίκων της χώρας μας.

Ως γνωστόν στη χώρα μας υπάρχουν μόλις 2 εξειδικευμένα Κέντρα Κυστικής Ίνωσης ενηλίκων, τα οποία εξυπηρετούν το σύνολο των ενήλικων ασθενών της χώρας μας. Εκτός από το Κέντρο ενηλίκων στο Παπανικολάου, η συντριπτική πλειοψηφία του 80% των ενήλικων ασθενών μας παρακολουθείται στη Μονάδα Κ.Ι. της Αθήνας στο Σισμανόγλειο, από τη μόλις μία υπεύθυνη εξειδικευμένη πνευμονολόγο, κα Διαμαντέα Φιλία, η οποία εξυπηρετεί περίπου 300 ασθενείς. Μετά από την προ 3μήνου ολοκλήρωση των διαδικασιών προκήρυξης για την πρόσληψη της 2ης πνευμονολόγου, κας Χριστακάκου Αθηνάς, στη Μονάδα Κ.Ι. του Σισμανογλείου, ο Σύλλογος μας έχει ζητήσει από τη Διοίκηση του νοσοκομείου την άμεση ένταξη της νέας γιατρού στη Μονάδα μας και την άμεση έναρξη της εκπαίδευσης της, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς μας εγκαίρως.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε και στο επόμενο διαδικτυακό μας coffee break, για το οποίο θα ανακοινωθεί προσεχώς ημέρα και ώρα.

Μείνετε συντονισμένοι!