Συνάντηση με Πρόεδρο Ωνασείου για Μεταμοσχεύσεις Πνεύμονα

  • Αρχική
  • Συνάντηση με Πρόεδρο Ωνασείου για Μεταμοσχεύσεις Πνεύμονα
Συνάντηση με Πρόεδρο Ωνασείου για Μεταμοσχεύσεις Πνεύμονα HCFA TEAM 23 Μαΐου, 2023

Συνάντηση με Πρόεδρο Ωνασείου για Μεταμοσχεύσεις Πνεύμονα

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Καθηγητή κ. Μπολέτη Ιωάννη, πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου (Πρόεδρος), Κωνσταντίνα Γιαννάκη (Γεν. Γραμματέας), Μάρω Γούναρη (Γενική Διευθύντρια), την Παρασκευή 12 Μαϊου 2023, στα γραφεία του Προέδρου στο Ωνάσειο.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας αφού συζήτησαν με τον κ. Μπολέτη την πορεία και την εξέλιξη του εθνικού προγράμματος μεταμοσχεύσεων πνευμόνων, έθεσαν στον Πρόεδρο αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν την έγκαιρη πρόσβαση στις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων για τους υποψήφιους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και την έγκαιρη ένταξή τους στη λίστα αναμονής, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες παρακολούθησης και φροντίδας για τους ήδη μεταμοσχευμένους ασθενείς μας.

Η μεταμόσχευση αποτελεί τη μοναδική λύση επιβίωσης για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση που βρίσκονται στα τελικά στάδια αναπνευστικής ανεπάρκειας, ενώ πολύ σημαντική για την επιβίωση των μεταμοσχευμένων ασθενών είναι η επαρκής παρακαλούθηση (follow up). Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης συνεχίζει διαχρονικά τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους φορείς και την Πολιτεία καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των μεταμοσχεύσεων πνεύμονα και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά οργάνων.

Συνεχίζουμε την υποστήριξη του δικαιώματος στη 2η ευκαιρία για ζωή των ασθενών με Κυστική Ίνωση, που βρίσκονται σε αναπνευστική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, αλλά και την υποστήριξη του δικαιώματος όλων των μεταμοσχευμένων ασθενών μας στην κατάλληλη και επαρκή παρακολούθηση με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.