Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης 2024- Η “Μυστική Αποστολή: Κ.Ι.” στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

  • Αρχική
  • Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης 2024- Η “Μυστική Αποστολή: Κ.Ι.” στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης 2024- Η “Μυστική Αποστολή: Κ.Ι.” στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου HCFA TEAM 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης 2024- Η “Μυστική Αποστολή: Κ.Ι.” στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης και η συγγραφέας- εικονογράφος, Λιάνα Δενεζάκη, διοργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση. 

Η «Μυστική Αποστολή: K.I.», το πρώτο διαδραστικό παιδικό βιβλίο για την Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα, ζωντανεύει στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου με διαδραστικά παιχνίδια, δώρα και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, στην Κεντρική Σκηνή του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Πεδίον του Άρεως.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και περιλαμβάνει:

• Ομιλίες από ειδικούς για την Κυστική Ίνωση και τη δύναμη του βιβλίου για ασθενείς και ευρύ κοινό.
• Σύντομη παρουσίαση των ηρώων του βιβλίου «Μυστική Αποστολή: Κ.Ι.».
• Κορύφωση εκδήλωσης με διαδραστικά παιχνίδια, μουσική, δώρα και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού αφιερωμένου στην Κυστική Ίνωση.
• Υπογραφή αντιτύπων του βιβλίου από την συγγραφέα- εικονογράφο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν δωρεάν το βιβλίο και αναμνηστικά δώρα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης και για όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα μπορούν να τα προμηθεύονται το βιβλίο από το περίπτερο Νο 165 των εκδόσεων «Κίτρινο Πατίνι», κατόπιν συνεννόησης με τον Σύλλογο.

Πλατινένιος χορηγός της εκδήλωσης είναι Vertex Pharmaceuticals.

“Σας προσκαλούμε σε μια εκδήλωση που στόχο έχει να μετατρέψει όλα τα «όχι», που στέκονται εμπόδιο στη ζωή μας, πρώτα σε «Γιατί όχι;» κι ύστερα σε χαρούμενα κι αισιόδοξα «ΝΑΙ». Γίνετε κι εσείς μέλη της Μυστικής Αποστολής Κ.Ι. κι ανακαλύψτε μαζί μας πως ακόμα και ένα μόνο «ναι» κάθε φορά, μπορεί να μας φέρει πιο κοντά σε έναν καλύτερο κόσμο. Τον δικό μας!”, αναφέρει η συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου, Λιάνα Δενεζάκη.

“Η Κυστική Ίνωση αποτελεί την πιο συχνή κληρονομική νόσο με πάνω από μισό εκατομμύριο φορείς στην Ελλάδα. Η καθημερινότητα ενός ασθενή με Κυστική Ίνωση είναι δύσκολη, γεμάτη προκλήσεις, καθώς η πάλη με τα συμπτώματα και η ανάγκη για συνεχή θεραπεία επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής. Στόχος της εκδήλωσης μας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη νόσο και την πρόληψή της, αλλά και να μας εμπνεύσει να ανακαλύψουμε πώς ένα παιδικό βιβλίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία στη ζωή”, αναφέρει η Άννα Σπίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.

 

* Το βιβλίο «Μυστική Αποστολή: K.I.» δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023. Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης με την ευγενική υποστήριξη της Vertex Pharmaceuticals. Την συγγραφή και εικονογράφηση ανέλαβε η καταξιωμένη συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων, Λιάνα Δενεζάκη, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και την επιστημονική επιμέλεια των Παιδιατρικών Κέντρων Κυστικής Ίνωσης, της Επιστημονικής Επιτροπής Κυστικής Ίνωσης, της ψυχιάτρου Ειρήνης Κατσίνη και της παιδοψυχολόγου Άννας Παρίση. Το βιβλίο εκδίδεται από τις εκδόσεις “Κίτρινο Πατίνι” και διανέμεται δωρεάν από τον Σύλλογο και τα Κέντρα Κυστικής Ίνωσης. Ξεφυλλίστε το βιβλίο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου εδώ

 

Η Κυστική Ίνωση αποτελεί την πιο συχνή κληρονομική νόσο στη λευκή φυλή, με την οποία γεννιούνται 1 στα 2.000-2.500 παιδιά. Για κάθε ζευγάρι, που είναι και οι δύο γονείς φορείς του ελαττωματικού γονιδίου της Κυστικής Ίνωσης, σε κάθε εγκυμοσύνη υπάρχει 25% πιθανότητα να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί που θα πάσχει από τη νόσο. Η Κυστική Ίνωση είναι μια χρόνια, πολυσυστηματική νόσος που επηρεάζει κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας. Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα και αφιερώνουν περίπου 3-4 ώρες την ημέρα για τις καθημερινές τους θεραπείες. Μοναδική λύση επιβίωσης για όσους βρίσκονται σε αναπνευστική ανεπάρκεια τελικού σταδίου είναι η μεταμόσχευση πνευμόνων.