Δωρεάν διέλευση από τα διόδια της Αττικής Οδού με μπλε κάρτα ΑμεΑ

  • Αρχική
  • Δωρεάν διέλευση από τα διόδια της Αττικής Οδού με μπλε κάρτα ΑμεΑ
Δωρεάν διέλευση από τα διόδια της Αττικής Οδού με μπλε κάρτα ΑμεΑ HCFA TEAM 11 Οκτωβρίου, 2024

Δωρεάν διέλευση από τα διόδια της Αττικής Οδού με μπλε κάρτα ΑμεΑ

Από 6 Οκτωβρίου 2024 έχει ξεκινήσει η δωρεάν διέλευση των ΑμΕΑ που είναι κάτοχοι της μπλε κάρτας στάθμευσης από τα διόδια της Αττικής Οδού, όπως ισχύει και για τα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Κατά τη διέλευση στα διόδια της Αττικής Οδού οι ασθενείς μας και οι φροντιστές τους θα πρέπει να επιδεικνύουν την μπλε κάρτα στάθμευσης. Για δωρεάν διέλευση το αυτοκίνητο πρέπει να είναι το ίδιο που αναγράφεται στην μπλε κάρτα και να επιβαίνει μέσα ο δικαιούχος ΑμεΑ.

Όσοι ασθενείς με Κυστική Ίνωση ή φροντιστές δεν έχουν ακόμα αποκτήσει την μπλε κάρτα στάθμευσης, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία βήμα- βήμα στον οδηγό παροχών του Συλλόγου μας εδώ.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι από το 2021 έχει ψηφιστεί το άρθρο 211 του ν. 4782/2021 που καθιερώνει ενιαίο e-pass σε όλους τους οδικούς άξονες, για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ΑμεΑ από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας. Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν.4903/2022, που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2022, το όχημα θα έχει απαλλαγή ακόμη και αν ο δικαιούχος δεν επιβαίνει σε αυτό, σε περίπτωση που η μετακίνηση γίνεται προς εξυπηρέτηση αυτού. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή του ενιαίου e-pass και θα σας ενημερώσουμε για τις νεότερες εξελίξεις.