Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην τελετή έναρξης του 42ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Κυστικής Ίνωσης στο Λίβερπουλ, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 επιστήμονες Υγείας αλλά και εκπρόσωποι ασθενών από όλες τις χώρες, βραβεύτηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης κος Δημήτρης Κοντοπίδης ως Patient Advocate 2019. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή αναγνώριση της συνεισφοράς του σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ένα θεσμό βράβευσης εκπροσώπων ασθενών από κάθε χώρα, που έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο για περισσότερα από 5 χρόνια.

 

Το πρώτο από τα 4 τιμητικά βραβεία που δόθηκαν στα Healthcare Business Awards 2018 σε προσωπικότητες των οποίων το έργο εμπνέει και δίνει όραμα για το μέλλον, ήταν στον Eπίτιμο πλέον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Δημήτρη Κοντοπίδη, που βραβεύτηκε για την αξιοσημείωτη δράση του στη διεκδίκηση δικαιωμάτων των χρονίως πασχόντων & αναπήρων, στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των ασθενών. Στην τελετή παρευρέθηκαν η νέα Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Άννα Σπίνου και ο Γ. Γραμματέας κ. Βασίλης Παληός, όπου δόθηκε Silver Award για την καμπάνια "Breath Unlimited", που σχεδίασε και υλοποίησε το Δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία "Humane" με την υποστήριξη του Συλλόγου μας καθιερώνοντας πλέον την αποτελεσματικότητα ως βασικό κομμάτι μιας επιτυχημένης καμπάνιας. 

Την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, απονεμήθηκαν τα Health Care Business Awards με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση της επιχειρηματικής αριστείας, της καινοτομίας, των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και βέλτιστων πρακτικών των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της υγείας. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης συμμετείχε στην τελετή όπου τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Σύλλογοι Ασθενών, δράσεις ενημέρωσης / ευαισθητοποίησης / πρόληψης» για τη δημιουργια της καμπάνιας "EACH BREATH". Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας κ. Δημήτρης Κοντοπίδης και κ. Άννα Σπίνου παρέλαβαν το βραβείο.