Το βραβείο Silver Healthcare Award στην κατηγορία «Σύλλογοι Ασθενών, Δράσεις ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης/ πρόληψης» παρέλαβε η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Άννα Σπίνου στα Healthcare Business Awards 2021 του Boussias και Health Daily για την επιτυχημένη καμπάνια “Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor” για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων, σε συνδιοργάνωση με το Δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία «Humane» 

H Πρόεδρος του Συλλόγου μας Άννα Σπίνου και ο Επίτιμος Πρόεδρος μας Δημήτρης Κοντοπίδης παρέλαβαν το βραβείο Patient Initiative Award 2021 που κέρδισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης στην κατηγορία “Καλύτερη Αποτελεσματική Διαπραγμάτευση Συλλόγου Ασθενών με τους Φορείς” επιβραβεύοντας την μέθοδο προσέγγισης και συνεργασίας με stakeholders (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΠΥΥ, Δημοσιογράφοι υγείας, επιστημονικές εταιρείες) στην εκδήλωση των Prix Galien Greece 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία εκπροσώπων στο χώρο της Υγείας, πολιτικών προσώπων, της νέας Υφυπουργού Υγείας, φαρμακευτικών εταιρειών και Συλλόγων Ασθενών.

Mε το βραβείο ELF award 2021 διακρίθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος μας, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Δημήτρης Κοντοπίδης. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού European Lung Foundation (ELF).

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην τελετή έναρξης του 42ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Κυστικής Ίνωσης στο Λίβερπουλ, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 επιστήμονες Υγείας αλλά και εκπρόσωποι ασθενών από όλες τις χώρες, βραβεύτηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης κος Δημήτρης Κοντοπίδης ως Patient Advocate 2019. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή αναγνώριση της συνεισφοράς του σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ένα θεσμό βράβευσης εκπροσώπων ασθενών από κάθε χώρα, που έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο για περισσότερα από 5 χρόνια.

 

Το πρώτο από τα 4 τιμητικά βραβεία που δόθηκαν στα Healthcare Business Awards 2018 σε προσωπικότητες των οποίων το έργο εμπνέει και δίνει όραμα για το μέλλον, ήταν στον Eπίτιμο πλέον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Δημήτρη Κοντοπίδη, που βραβεύτηκε για την αξιοσημείωτη δράση του στη διεκδίκηση δικαιωμάτων των χρονίως πασχόντων & αναπήρων, στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των ασθενών. Στην τελετή παρευρέθηκαν η νέα Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Άννα Σπίνου και ο Γ. Γραμματέας κ. Βασίλης Παληός, όπου δόθηκε Silver Award για την καμπάνια "Breath Unlimited", που σχεδίασε και υλοποίησε το Δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία "Humane" με την υποστήριξη του Συλλόγου μας καθιερώνοντας πλέον την αποτελεσματικότητα ως βασικό κομμάτι μιας επιτυχημένης καμπάνιας. 

Σελίδα 1 από 2