Απεριόριστη Ανάσα ζητούν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση εγκαινιάζοντας τη νέα τους πολυεπίπεδη καμπάνια, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης, στις 15-21 Νοεμβρίου 2020. Οι δράσεις στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Eβδομάδας Κυστικής Ίνωσης για το 2020 ξεκινούν με τον φωτισμό της Βουλής.

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης 2019, ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας Βασίλης δεσμεύτηκε για άμεση πρόσβαση στο νέο καινοτόμο φάρμακο "Trikafta" που "παγώνει" τη νόσο καλώντας τη φαρμακευτική εταιρεία για διαπραγμάτευση, για πρόσληψη πνευμονολόγων για την κάλυψη των Μονάδων ΚΙ Σισμανογλείου και Παπανικολάου Θεσσαλονίκης καθώς και οργάνωση των διαδιακσιών των μεταμοσχεύσεων.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης 2018. Εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Τα νέα φέτος για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρα από ποτέ.

Τα νέα για την φετινή Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστα. Νέα φάρμακα για όλο και περισσότερους ασθενείς που με επίμονους αγώνες καταφέραμε να αποζημιώνονται στην χώρα μας. Όλο και περισσότεροι αριθμητικά γίνονται οι ενήλικες ασθενείς, ενώ αυξάνεται σημαντικά το προσδόκιμο ζωής.  

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης για φέτος μας βρίσκει με νέες εξατομικευμένες θεραπείες στην Κυστική Ίνωση, οι οποίες στοχεύουν στην πιο συχνή μετάλλαξη (ομοζυγώτες με ΔΦ508). Δυστυχώς όμως στην χώρα μας ύστερα από μεγάλο αγώνα, μόλις το τελευταίο 2μηνο, οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στις θεραπείες αυτές, σε ποσοστό 2 στους 3. 

Σελίδα 1 από 2