Το νέο πρόσωπο της Κυστικής Ίνωσης παρουσιάστηκε στο διαδικτυακό συνέδριο, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, στις 20/11/2022 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης. Το Συνέδριο ήταν υπό τις αιγίδες των CF Europe, ELF, Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας και το παρακολούθησαν 4.300 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Οι νέες εξελίξεις, που καθιστούν σταδιακά την Κυστική Ίνωση από θανατηφόρο νόσο σε διαχειρίσιμη χρόνια ασθένεια, θα παρουσιαστούν στο διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης, με τίτλο «Το Νέο Πρόσωπο της Κυστικής Ίνωσης», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, από τις 11.00 έως τις 16.00.

Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα πλαίσια εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης συνεχίζονται! Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η αγωνιστική ομάδα Κυστικής Ίνωσης συμμετείχε στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Μικροί και μεγάλοι δρομείς έτρεξαν στον αγώνα 5χλμ με το νέο μπλουζάκι της Κυστικής Ίνωσης για να διαδώσουν το μήνυμα των ασθενών για Απεριόριστη Ανάσα.

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης για το 2022 και της συμπλήρωσης 40 χρόνων λειτουργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, ο Σύλλογος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022.

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου η διαδικτυακή Ημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης με θέμα «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον». Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 480 άτομα, μεταξύ των οποίων ασθενείς, μέλη των οικογενειών τους καθώς και εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, ενώ δόθηκε και η ευκαιρία σε αρκετούς ασθενείς να υποβάλουν τα ερωτήματά τους, τα οποία απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών. Την εκδήλωση συντόνισαν η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, κα Άννα Σπίνου και η Γενική Γραμματέας, κα Κωνσταντίνα Γιαννάκη.

Σελίδα 1 από 4