Το νέο πρόσωπο της Κυστικής Ίνωσης παρουσιάστηκε στο διαδικτυακό συνέδριο, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, στις 20/11/2022 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης. Το Συνέδριο ήταν υπό τις αιγίδες των CF Europe, ELF, Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας και το παρακολούθησαν 4.300 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου η διαδικτυακή Ημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης με θέμα «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον». Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 480 άτομα, μεταξύ των οποίων ασθενείς, μέλη των οικογενειών τους καθώς και εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, ενώ δόθηκε και η ευκαιρία σε αρκετούς ασθενείς να υποβάλουν τα ερωτήματά τους, τα οποία απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών. Την εκδήλωση συντόνισαν η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, κα Άννα Σπίνου και η Γενική Γραμματέας, κα Κωνσταντίνα Γιαννάκη.

H Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe, κ. Jacquelien Noordhoek συντόνισε το Συνέδριο “Φυσιοθεραπεία και Άσκηση στην Κυστική Ίνωση”, στο πλευρό του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης παρουσία ξένων και Ελλήνων επιστημόνων υγείας.

Φέτος εγκαινιάστηκε η σειρά ετήσιων Ημερίδων “ask the experts”. Με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων κέντρων αλλά και της επιστημονικής κοινότητας της Κυστικής Ίνωσης της χώρας μας, διαμορφώνονται κάθε χρονιά διαφορές θεματικές ενότητες Η ειδική θεματική ενότητα φέτος περιλάμβανε παρουσιάσεις σχετικά με τη διατροφή, τον διαβήτη, το γαστρεντερικό & ανώτερο αναπνευστικό, ενώ παρουσιάστηκε και μια καινοτόμα εφαρμογή διαχείρισης της νόσου μέσω κινητού, το MyCyFAPP.

Σελίδα 1 από 2