Η Γενική Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Κωνσταντίνα Γιαννάκη, ως εκπρόσωπος των ασθενών με Κυστική Ίνωση της χώρας μας παρευρέθηκε φέτος δια ζώσης από την 1η ημέρα στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe και στο Επιστημονικό Συνέδριο ECFS που πραγματοποιήθηκαν από τις 7 έως 11 Ιουνίου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, εκπροσωπώντας για μια ακόμη φορά τους Έλληνες ασθενείς.

Διαδικτυακά λόγω covid-19 πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης CF Europe, στην οποία συμμετείχαν 55 εκπρόσωποι ασθενών από 30 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου μας Άννα Σπίνου και ο Επίτιμος Πρόεδρος μας και Αντιπρόεδρος του CF Europe Δημήτρης Κοντοπίδης.

Σημαντικές ήταν οι επιστημονικές εξελίξεις στη νόσο, σύμφωνα με το διαδικτυακό 43ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης ECFS, το οποίο παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Κ.Ι. και στο οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 3.700 συμμετέχοντες από περισσότερες από 72 χώρες με επιστήμονες υγείας, ερευνητές, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους εταιρειών και εκπροσώπους ασθενών από όλη την Ευρώπη.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην τελετή έναρξης του 42ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Κυστικής Ίνωσης στο Λίβερπουλ, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 επιστήμονες Υγείας αλλά και εκπρόσωποι ασθενών από όλες τις χώρες, βραβεύτηκε ο Δημήτρης Κοντοπίδης ως Patient Advocate 2019. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή αναγνώριση της συνεισφοράς του σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ένα θεσμό βράβευσης εκπροσώπων ασθενών από κάθε χώρα, που έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο για περισσότερα από 5 χρόνια.

 

Στο 41ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης, που διεξήχθη φέτος στο Βελιγράδι από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου, συμμετείχε και φέτος η ελληνική αποστολή με τους επιστήμονες υγείας και τους εκπροσώπους ασθενών με Κυστική Ίνωση, κ. Δημήτρη Κοντοπίδη και κα Άννα Σπίνου. 

Σελίδα 1 από 2