Νέος ΕΚΠΥ- Αποζημίωση 10 φυσικοθεραπειών ανά μήνα, διατροφικά σκευάσματα

  • Αρχική
  • Νέος ΕΚΠΥ- Αποζημίωση 10 φυσικοθεραπειών ανά μήνα, διατροφικά σκευάσματα
Νέος ΕΚΠΥ- Αποζημίωση 10 φυσικοθεραπειών ανά μήνα, διατροφικά σκευάσματα HCFA TEAM 21 Ιουνίου, 2018

Νέος ΕΚΠΥ- Αποζημίωση 10 φυσικοθεραπειών ανά μήνα, διατροφικά σκευάσματα

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και ενέργειες του Συλλόγου μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με βάση τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από 1 Οκτωβρίου 2018 (ΦΕΚ 2315/Β/19-6-2018), ο ΕΟΠΥΥ προέβη σε αύξηση του αριθμού αποζημίωσης αναπνευστικών φυσικοθεραπειών για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και έτσι οι πάσχοντες από Κυστική Ίνωση θα αποζημιώνονται έως 10 συνεδρίες φυσικοθεραπείας το μήνα ανά έτος. Διαβάστε περισσότερα….

 

 

Αποζημίωση 10 αναπνευστικών φυσικοθεραπειών ανά μήνα για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση

με βάση το Νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ

 

Αγαπητοί γονείς και ασθενείς,

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και ενέργειες του Συλλόγου μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με βάση τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από 1 Οκτωβρίου 2018 (δείτε το ΦΕΚ 2315/Β/19-6-2018 εδώ), ο ΕΟΠΥΥ προέβη σε αύξηση του αριθμού αποζημίωσης αναπνευστικών φυσικοθεραπειών για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και έτσι οι πάσχοντες από Κυστική Ίνωση θα αποζημιώνονται έως 10 συνεδρίες φυσικοθεραπείας το μήνα ανά έτος (δείτε περισσότερα στο άρθρο 39).

Ειδική αναφορά γίνεται στον νέο ΕΚΠΥ για την αποζημίωση σκευασμάτων διατροφής για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, οι οποίοι θα λαμβάνουν τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, σύμφωνα με τους δείκτες θρέψης με την σχετική γνωμάτευση να ισχύει για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής της. (δείτε περισσότερα στο άρθρο 10)

Όσον αφορά την αποζημίωση αεροθεραπείας, με βάση τον νέο ΕΚΠΥ χορηγείται σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων με πιστοποιημένη αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67% (δείτε περισσότερα στο άρθρο 46).

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι καθώς ο νέος ΕΚΠΥ θα παραμείνει ανοιχτός σε προτάσεις και βελτιώσεις έως την 1η Οκτωβρίου 2018, είμαστε  εν αναμονή όσον αφορά την διευκρίνηση περί της αποζημιώσης των νεφελοποιητών, μετά από την απάντηση του Υπουργού Υγείας σε ερώτηση Βουλευτή με αριθμ. πρωτοκ. 90870/12-1-2016 όπου αναγράφεται ότι για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση θα παρέχεται αποζημίωση έως 1000 ευρώ για νεφελοποιητή ειδικού τύπου, αντικατάστασή του ανά 3 χρόνια, ενώ για αναλώσιμα (σωλήνες, δοχεία φαρμάκου, ηλεκτρονική γεννήτρια/κεφαλή, φίλτρα) έως 160 ευρώ/ανά εξάμηνο. (δείτε την απάντηση του Υπουργού Υγείας εδώ και εδώ) Το ίδιο αίτημα, είχαμε υποστηρίξει με επιστολές μας αλλά και προσωπικές συναντήσεις με τους αρμόδιους και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ κ. Μπερσίμη στις 29/8/2017 (δείτε περισσότερα εδώ).

Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι παραμένει εξαιρετικής σημασίας η συμμετοχή των ίδιων των ασθενών για την καταγραφή και εντοπισμό των προβλημάτων.