Προγραμματισμένη Συνάντηση στον ΕΟΠΥΥ

  • Αρχική
  • Προγραμματισμένη Συνάντηση στον ΕΟΠΥΥ
Προγραμματισμένη Συνάντηση στον ΕΟΠΥΥ HCFA TEAM 24 Μαρτίου, 2019

Προγραμματισμένη Συνάντηση στον ΕΟΠΥΥ

 

Στις 14.03.2019 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένο ραντεβού των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης κ. Δημήτρη Κοντοπίδη, κας Άννας Σπίνου και κ. Βασίλη Παληού με τους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

 

 

Προγραμματισμένη συνάντηση με ΕΟΠΥΥ για θέματα Κυστικής Ίνωσης

 

Αγαπητοί γονείς και ασθενείς,

Στις 14.03.2019 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένο ραντεβού των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης κ. Δημήτρη Κοντοπίδη, κας Άννας Σπίνου και κ. Βασίλη Παληού με τους Συμβούλους του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γάλο Πάρη και κ. Γεωργακόπουλο Σπύρο, τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΚΠΥ κ. Ρηγάτο Θεοφάνη, την Διευθύντρια Φαρμάκου ΕΟΠΥΥ κα Λίτσα Παναγιώτα και την Προϊσταμένη Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων ΕΟΠΥΥ κα Κανή Χαρίκλεια. Η συζήτηση διήρκησε σχεδόν μια ώρα και περιλάμβανε τα παρακάτω θέματα, όπως περιγράφονται αναλυτικά και σε συνέχεια σειράς επιστολών του Συλλόγου μας προς τα αρμόδια τμήματα του ΕΟΠΥΥ.

 

Νέο φάρμακο SYMVEKI
Επιβεβαιώθηκε εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ η υποστήριξη σε πληρωμές για τους ασθενείς που υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν το νέο φάρμακο, ενώ συζητήθηκε και η διερεύνηση της διαπραγμάτευσης της τιμής με την φαρμακευτική εταιρία για απευθείας εισαγωγή του φαρμάκου και αποζημίωση μέσω ΕΟΠΥΥ.

 

Νέες παροχές ΕΚΠΥ για την Κυστική Ίνωση (νεφελοποιητές, φυσιοθεραπεία, αναλώσιμα, κλπ)

Οι νέες παροχές του ΕΚΠΥ που δημοσιεύτηκαν πριν λίγους μήνες, αφορούν την παροχή νεφελοποιητών και αναλωσίμων, φυσιοκοθεραπειών, σκευασμάτων διατροφής, αναλωσίμων ενδοφλέβιας, παρακλινικές εξετάσεις, φαρμακευτική περίθαλψη για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Δείτε αναλυτικά όλες τις νέες παροχές ΕΚΠΥ για την Κυστική Ίνωση εδώ.

Οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκαν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση όλων των παροχών στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης με τον συγκεκριμένο κωδικό διάγνωσης ICD10 της Κυστικής Ίνωσης.

Επισημάνθηκε η αλλαγή της αποζημίωσης νεφελοποιητών σε ενοικίαση και ζητήθηκε η διόρθωσή της ώστε σύμφωνα με τον δημοσιευμένο νεο ΕΚΠΥ, τις απαντήσεις του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αλλά και τις προηγούμενες δεσμεύσεις, να αντιστοιχεί αποζημίωση έως 1000 ευρώ για αγορά νεφελοποιητών νέας γενιάς για τους ασθενείς με Κ.Ι.

 

Επίσης, συζητήθηκε η συμπερίληψη της παροχής σταθερού συμπυκνωτή οξυγόνου για τους ασθενείς με Κ.Ι. χωρίς το κριτήριο των τιμών αερίων αίματος καθώς και της παροχής φορητής οξυγονοθεραπείας για τους ασθενείς με αναπνευστική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

 

Κατ’ οίκον νοσηλεία ασθενών Μονάδας Κ.Ι. Σισμανογλείου
Συζητήθηκε με τους αρμόδιους του ΕΟΠΥΥ η δυνατότητα χορήγησης των ενδοφλεβίων φαρμάκων για την κατ’ οίκον νοσηλεία και από το Φαρμακείο του Σισμανογλείου, εκτός από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ μας επιβεβαίωσαν ότι η διασύνδεση του ΕΟΠΥΥ και του Φαρμακείου του Σισμανογλείου είναι ολοκληρωμένη και χρειάζεται να ρυθμιστεί από το Υπουργείο Υγείας.

 

Η συνάντηση μας με τον ΕΟΠΥΥ ανανεώθηκε για συζήτηση και επίλυση οποιουδήποτε θέματος προκύψει σε συνεργασία με τους ιατρούς όλων των Μονάδων Κ.Ι. της χώρας.