Επίδομα αεροθεραπείας για την Κυστική Ίνωση

  • Αρχική
  • Επίδομα αεροθεραπείας για την Κυστική Ίνωση
Επίδομα αεροθεραπείας για την Κυστική Ίνωση HCFA TEAM 18 Σεπτεμβρίου, 2019

Επίδομα αεροθεραπείας για την Κυστική Ίνωση

aerotherapeia 2019 L

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για το επίδομα αεροθεραπείας για το έτος 2019. Χάρις τις μακροχρόνιες και επίμονες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας, το επίδομα αεροθεραπείας παρέχεται πλέον σε όλους τους ασφαλισμένους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

 

aerotherapeia 2019 L

 

 

Επίδομα αεροθεραπείας για την Κυστική Ίνωση

 

Αγαπητοί μας ασθενείς και γονείς,

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στις 17/9/2019 δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για το επίδομα αεροθεραπείας για το έτος 2019. Χάρις τις μακροχρόνιες και επίμονες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας (δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ) το επίδομα αεροθεραπείας παρέχεται πλέον σε όλους τους ασφαλισμένους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη καταβολή του επιδόματος αεροθεραπείας 2019 για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση είναι:

1. Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι «δεν έλαβε και ούτε θα λάβει την αποζημίωση αυτή από άλλον φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το δημόσιο ή άλλον φορέα και δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσηλευτικό Ίδρυμα δημόσιο ή ιδιωτικό άνω των 46 ημερών κατά το χρονικό διάστημα από 1/6-31/8/2019».

2. Ιατρική γνωμάτευση, από ιατρό σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, Νοσοκομείου (νοσηλευτικού ιδρύματος σχηματισμών του ΕΣΥ, Πανεπιστημιακού, Στρατιωτικού, νοσηλευτικού ιδρύματος Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμβεβλημένων κλινικών και Μ.Χ.Α. – Μ.Τ.Ν.) στην οποία να βεβαιώνεται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας κατά το ως άνω αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

3. Η απόφαση της επιτροπής ΚΕΠΑ ή άλλης αρμόδιας Επιτροπής, με πιστοποίηση της αναπηρίας ίσης ή μεγαλύτερης του 67%.

 

Η τελική προθεσμία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγησή του επιδόματος αεροθεραπείας για το έτος 2019 είναι 29/2/2020, ενώ το ύψος της αποζημίωσης αεροθεραπείας ορίζεται στο ποσό των 200€.

 

Δείτε την σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ εδώ και εδώ.

 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας συνεχίζουν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και των υπόλοιπων παροχών για την Κυστική Ίνωση που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως νεφελοποιητές, φυσιοθεραπείες, κλπ, καθώς και για τις καθυστερήσεις στις παραγγελίες των φαρμάκων.

 

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε σχετικά, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 11-3μμ στο τηλ. του Συλλόγου μας 6944255853 ή στο cysticfibrosis.gr@gmail.com