Ξεκίνησε η υποβολή δικαιολογητικών για το επίδομα αεροθεραπείας για το 2022 HCFA-TEAM 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Ξεκίνησε η υποβολή δικαιολογητικών για το επίδομα αεροθεραπείας για το 2022

aerotherapeia 22 F

Ξεκίνησε η υποβολή δικαιολογητικών για την φετινή αποζημίωση του επιδόματος αεροθεραπείας του ΕΟΠΥΥ για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Την Τρίτη 7/9/2022 δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2022, ενώ χάρις τις μακροχρόνιες και επίμονες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας το επίδομα αεροθεραπείας παρέχεται για τρίτη συνεχή χρονιά με ονομαστική πλέον αναφορά στη νόσο της Κυστικής Ίνωσης σε όλους τους ασφαλισμένους ασθενείς μας.

aerotherapeia 22 F 

8/9/2022

Ξεκίνησε η υποβολή δικαιολογητικών για το επίδομα αεροθεραπείας 2022

 

Ξεκίνησε η υποβολή δικαιολογητικών για την φετινή αποζημίωση του επιδόματος αεροθεραπείας του ΕΟΠΥΥ για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Την Τρίτη 7/9/2021 δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2022, ενώ χάρις τις μακροχρόνιες και επίμονες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας (δείτε εδώ και εδώ) το επίδομα αεροθεραπείας παρέχεται για τρίτη συνεχή χρονιά με ονομαστική πλέον αναφορά στη νόσο της Κυστικής Ίνωσης σε όλους τους ασφαλισμένους ασθενείς μας.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη καταβολή του επιδόματος αεροθεραπείας για το έτος 2022 είναι:

α) Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι:

-ο δικαιούχος δεν έλαβε ούτε θα λάβει την αποζημίωση αυτή από άλλον φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το δημόσιο ή άλλον φορέα 

-δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσηλευτικό Ίδρυμα δημόσιο ή ιδιωτικό, άνω των 46 ημερών κατά το χρονικό διάστημα από 1/6ου έως 31/8ου.

β) Ιατρική γνωμάτευση, από ιατρό σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, Δημόσιου, Πανεπιστημιακού ή Στρατιωτικού νοσοκομείου, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμβεβλημένων κλινικών καθώς και των Μ.Χ.Α. – Μ.Τ.Ν., στην οποία να βεβαιώνεται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας, κατά το ως άνω αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

γ) Απόφαση της επιτροπής ΚΕΠΑ ή άλλης αρμόδιας Επιτροπής με πιστοποίηση της αναπηρίας ίσης ή μεγαλύτερης του 67% για παθήσεις των πνευμόνων.

 

Η τελική προθεσμία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγησή του επιδόματος αεροθεραπείας για το έτος 2022 είναι μέχρι και 28/2/2023, ενώ το ύψος της αποζημίωσης αεροθεραπείας ορίζεται στο ποσό των 200€.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα υποκαταστήματα ΕΟΠΥΥ της περιοχής σας. Για να δείτε τις οδηγίες βήμα-βήμα για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης πατήστε εδώ, ενώ για την σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ πατήστε εδώ.